zaterdag 8 juni 2013

Middelburg


 VOC pakhuzen (nu van WSV Arne)
Vrijdagmiddag pakken we de fiets, en knallen langs het kanaal door Walcheren richting Oost-Souburg, waar een jeugdvriendin van Irene woont. Betty en Leen zijn verrast als ze ziet wie er voor de deur staan. Na de koffie op de terugweg naar Middelburg scoren we bij een boer onderweg een maaltje asperges. 's Avonds dineren we bij 'Den Baas en z'n Madam', een gekke Belgische kok die het restaurant in het clubhuis van de WSV 'Arne' exploiteert. We genieten al jaren van de gezelligheid daar, en natuurlijk van het heerlijke eten.
Zaterdag fourageren we voor het weekend, en genieten onderweg van de prachtige historische plekjes waar Middelburg zo rijk aan is.

Droogdok in oude glorie
Bij de Baas en z'n Madam zien we een foto van een schip in droogdok in Middelburg, daar hebben we nog nooit van gehoord.












Maar het blijkt echt waar : zie onderstaande link :
http://www.hkwalcheren.nl/pdf/08.03.2011_20:50DeWete_33_2_PrinsHendrikdok.pdf

Hier was het oude droogdok


Het oude droogdok, tegenwoordig in gebruik als jachthaven. Het weer is prachtig, is wel aan de foto's te zien !






Oostkerk

 Zondagmorgen bezoeken we een PKN dienst in de Oostkerk, de enige kerk in Middelburg die de oorlog min of meer ongeschonden heeft doorstaan. Op 17 mei 1940, twee dagen na de capitulatie, hebben de Duitsers met een verwoestend bombardement een groot deel van de prachtige historische binnenstad met de grond gelijk gemaakt.
Zie hier voor meer info :
http://www.zeeuwsarchief.nl/tentoonstelling-middelburg-wo-ii/

Zeeuws Museum




Een groot deel van de zondagmiddag besteden we aan een bezoek aan het Zeeuws museum , dat gehuisvest is in de voormalige Abdij van Middelburg. Na een jaren durende verbouwing en restauratie kunnen we nu eindelijk eens het resultaat bekijken, het is zeer de moeite waard, een aanrader !


Oostpoort

De Oostpoort is een van de historische juweeltjes die bewaard zijn gebleven. De rijkdom van de stad, die ooit een belangrijk maritiem (VOC), bestuurlijk en cultureel centrum was zie je letterlijk bijna op iedere vierkante meter terug. Het prachtige stadhuis is in de oorlog vrijwel helemaal verwoest, maar is in originele stijl herbouwd.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten