donderdag 28 augustus 2014

Amsterdam


Donderdag 28-8. We staan vroeg op in IJmuiden, de plannen zijn vandaag Scheveningen over zee te bereiken. De weerberichten voor de komende dagen voorspellen echter niet veel goeds, daarom kiezen we na onderling overleg ervoor om de Staandemastroute door Amsterdam te nemen, die gisteren gestremd was. Uit een telefoontje naar de Amsterdamse havendienst blijkt dat de problemen zijn opgelost.

grote jongens in het Noordzeekanaal
Het betekent wel het terugvaren van de route over het Noordzeekanaal die we gisteren in westelijke richting al hebben afgelegd. Om toch nog even het zout van de zee op te snuiven, maken we een rondje op zee en varen dan richting Amsterdam.
In het Noordzeekanaal is het vandaag druk met binnenvaart en grote zeevaart. Links op de foto een van de reuzen die we tegenkomen.
We leggen via de afslag naar Oude Houthaven aan in de Westerkeersluis in Amsterdam, in afwachting van een nachtelijke passage voor de Staandemastroute.



We maken van de gelegenheid gebruik om Amsterdam onveilig te maken, terrasbezoek en het Paleis op de Dam bekijken. Op de foto het paleis van binnen en twee foto's van Irene en Nel, op het Majestic terras op de Dam met een tussentijd van ongeveer een halve minuut. Dit gaat de boeken in als het Wonder van Amsterdam. De rekening daar is een nog groter wonder.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten