woensdag 27 augustus 2014

IJmuiden


Woensdag 27-8 Een fraaie dag vandaag, helaas geen wind, maar ja je kan niet alles hebben. Als we
de route van vandaag
Volendam Marina verlaten, is het gister nog vijandige IJsselmeer een spiegel geworden. We tuffen rustig op de motor richting Amsterdam, onze bestemming voor vandaag. Onderweg bespreken de opties om verder naar het zuiden af te zakken. we besluiten de Staandemast route via nachtelijk Amsterdam te nemen.

Bij de Oranjewerf zien we de 'Arctic Sunrise' liggen, het schip van Greenpeace dat na een protestactie tegen olieboringen in het Noordpoolgebied door de Russen naar Moermansk is opgebracht en in Rusland maanden aan de ketting heeft gelegen. Het is onlangs beschadigd en leeggestolen is teruggekeerd.

vertrek Volendam
We maken een tussenstop in de Aeolus jachthaven, die naast een Dirk van den Broek  supermarkt is gelegen. De dames slaan de leeftocht in, ik scoor bij de dichtstbijzijnde benzinepomp een jerrycan diesel. Na een lunch vertrekken we naar de Oude Houthaven, waar de Westerkeersluis het begin van de Staandemastroute is. Als we ons bij de brug melden, heeft de sluiswachter slecht nieuws : een van de bruggen in de route is gestremd, vandaag is er geen nachtelijk konvooi. Na snel overleg besluiten we dan door te varen naar IJmuiden, en morgen over zee verder te gaan.
We schutten voor de verandering door de grote sluis, en vinden op M03 een mooi plaatsje in een verder akelig lege marina.
Na een strandwandeling biedt Nel ons een heerlijk diner aan bij de vermaarde Chinees hier aan de marina. Dat is genieten !








Geen opmerkingen:

Een reactie posten